Blog 1: Een nieuw jaar….

En jawel..om 2022 maar te starten met een cliché: een nieuw jaar met nieuwe kansen! BoerenTalent start dit jaar met het schrijven van zijn eerste blog ooit. Één van mijn goede voornemens is om dit toch wel meerdere malen per jaar te doen. Nu nog vol blijven houden! Uiteraard zou ik mij eerst eens netjes voorstellen.

BoerenTalent is 2020 ontstaan uit het bedrijf Ploeg en Oogst. Goede vakmensen op de juiste werkplek laten excelleren is het motto. Mijn leven lang ben ik al geïnteresseerd in de Agrarische sector. Best gek voor een jongen “uit de stad”. Gelukkig heb ik alweer meer dan 5 jaar geleden de kans gekregen om als adviseur in deze prachtige sector te mogen werken. Al snel kwam het idee BoerenTalent in mij op. Kranten berichten staan vol met het feit dat Nederland zoekende is naar goed personeel, terwijl er aan de andere kant dagelijks agrarische ondernemers stoppen. En die kunnen wat! Ondernemend, aanpakkers, allrounders zijn termen die over het algemeen bij agrarisch ondernemers passen.  Moeten werkgevers daar niet heel blij van worden? Ja, dat worden ze!

Onderscheidend in onze werkwijze is dat we uitgebreid de tijd nemen om kennis, vaardigheden en ambities van kandidaten in beeld te krijgen. BoerenTalent focust zich met name op de agrarische sector en dan met name op de stoppende of gestopte agrarisch ondernemer.  Stoppen als agrarisch ondernemer is een hele stap. Je sluit een hoofdstuk af en begint aan een nieuwe fase in je leven. Het biedt een unieke kans om een nieuwe richting in te slaan. Hoe vind je een nieuwe werkkring die past bij je kennis, ervaringen, vaardigheden en ambities? Hoe vind je een nieuwe werkkring waar jouw Boerentalent tot zijn recht komt? Samen gaan we op pad en zoeken we de duurzame uitdaging die bij je past!

Terugkijkend naar 2021, mag BoerenTalent niet klagen. Het was het eerste volledige jaar waarin BoerenTalent actief was. Diverse voormalige agrarische ondernemers hebben een passende uitdaging gevonden. Het gaat hierbij om functies binnen en buiten de agrarische sector. Van bureau functies tot het werken met de handen en van verkoop functies tot meer adviserende rollen.  Ook 2022 gaan we door met onze missie: BoerenTalenten inzichtelijk maken en inzetten op plekken waar ze gewaardeerd worden en een duurzame toekomst aan kunnen gaan.

Wellicht heb jij ook een missie voor 2022? Gaat jou carrière er ook anders uit zien om wat voor reden dan ook? Je beschikt ongetwijfeld over unieke BoerenTalenten! Talenten die veel waard zijn. Wij kunnen je helpen om deze talenten boven water te krijgen en helpen een werkkring te zoeken die bij je past. Ben je benieuwd of BoerenTalent ook iets voor jouw kan betekenen? Neem vrijblijvend contact op en kijk voor meer informatie op www.boerentalent.nl

Tot de volgende blog!

Goed goan!

Tom